Educatie

Gids @ C-Mine

Na grote steden als New York, Hongkong en Parijs is de tentoonstelling The World of Tim Burton in het najaar van 2018 in C-Mine Genk te zien. Als gids nam ik schoolgroepen van het basis- en voortgezet onderwijs mee in de fantasievolle creaties van de bekende regisseur.

www.c-mine.be
C-Mine.jpg
logo_CNME-rollen.jpg
Leerkracht O en O leren @ CNME De Rollen

Als leerkracht Onderzoekend en Ontwerpend leren gaf ik lessen op basisscholen in de Westelijke Mijnstreek om leer-krachten van de groepen 1 tot en met 8 te helpen zich deze methodiek eigen te maken. De functie maakte deel uit van het landelijke STEM-project dat staat voor Sciende, Technology, Engineering en Mathemathics. 

www.derollen.nl
Bokrijk
Bokrijk

press to zoom
Imker
Imker

press to zoom
Imker
Imker

press to zoom
Bokrijk
Bokrijk

press to zoom
1/4
Ateliereducator @ Bokrijk

In 2016 is Bokrijk gestart met een educatief pro-gramma gericht op een aantal ambachten. Tijdens de atelierroutes brood, leer, hout, imker en textiel geef ik rondleidingen en workshops aan school-klassen van verschillende nationaliteiten (NL, EN, DU).

www.bokrijk.be

Kruisbestuiver @ LABIOMISTA

LABIOMISTA is een evoluerend kunstwerk van Koen Vanmechelen. Centraal staat de mix van het leven. Als kruisbestuiver neem ik mensen mee door het park en vertel ik over de filosofie van Vanmechelen op het gebied van kunst, community en weten-schap. Maar ook over het verleden van de voor-malige mijnsite en zoo van Zwartberg.

 

www.labiomista.be

Museumdocent @ Marres

Tijdens de Marres Currents #4 werden leerlingen van het VMBO uitgenodigd om zich onder te dompelen in de wereld van

de hedendaagse kunst door middel van een rondleiding en doe-opdrachten. Het aanbod sloot aan op het programma 'Toon je Talent'.

www.marres.org

Educatie @ De Domijnen

Voor De Domijnen word ik regelmatig gevraagd om rondleidingen en workshops te geven. Verder heb ik de educatieve programma's ontwikkeld van De Salon 2016-2017 en van de expositie Object Love in 2018.
 
www.dedomijnen.nl
OL.jpg

Director assistant @ The Ridder

 

Voor de presentatie op Art Rotterdam/Intersections heb ik director Ardi Poels geassisteerd met de voor-bereidingen van de stand en het schrijven van pers-berichten. Op de beurs zelf heb ik bezoekers geïnformeerd over de getoonde werken. Later heb ik een nieuwe website voor The Ridder gemaakt en geholpen met administratieve taken.

 

www.theridder.com

The Ridder
p-Artefacts
p-Artefacts

Publieksbegeleider @ SCHUNCK*

 

Binnen SCHUNCK* heb ik diverse functies bekleed. Als publieksbegeleider in het museum ontving ik bezoekers en informeerde ik hen over actuele activiteiten en exposities.

In de zomer van 2014 heb ik kinderen begeleid tijdens de workshop Even Kleien en heb ik teksten geschreven over werken in de eigen collectie voor de nieuwe website. 

Voor de expositie Spielerei (2016) heb ik kijkwijzers voor middelbare scholieren gemaakt (zie hier). En in 2017 heb ik de zaalteksten geschreven en de kijkwijzer gemaakt voor de expositie van illustrator Thé Tjong-Khing.

www.schunck.nl

p-Artefacts
p-Artefacts

Educatie medewerker @ Bonnefanten-

museum

Na het afronden van mijn stage voor de opleiding Kunst-educatie ben ik op oproepbasis bij het Bonnenfantenmu-seum blijven werken. Ik heb er rondleidingen gegeven en speurtochten gemaakt voor exposities in de voormalige dependance in Roermond (ECI).

 

www.bonnefanten.nl

Bonnefantenmuseum - Kijkwijzer.jpg
Bonnefantenmuseum
Gids @ Modemuseum Hasselt

In het Modemuseum begeleid ik schoolgroepen tijdens rondleidingen en workshops. De exposities vormen een mooi vertrekpunt voor gesprekken over kleding van vroe-ger, nu en later. 

www.modemuseumhasselt.be

The Butterfly House of Stefan Cools 

Voor Stichting The Butterfly House van kunstenaar Stefan Cools maakte ik een educatief programma voor de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs. Centraal stond De Vlindermobiel: een artistiek-wetenschappelijk project rond de metamorfose van de vlinder. Ik onderhield de contacten met de scholen en begeleidde de bezoeken. Voor andere projecten van Stefan Cools heb ik subsidie-aanvragen geschreven.

www.stefancools.nl, www.thebutterflyhouse.nl

Vlindermobiel @ Buitenplaats Kasteel Wijlre - Bonnefanten Hedge House © Moniek Wegdam

press to zoom

Vlindermobiel @ Buitenplaats Kasteel Wijlre - Bonnefanten Hedge House © Moniek Wegdam

press to zoom

Vlindermobiel @ Buitenplaats Kasteel Wijlre - Bonnefanten Hedge House © Moniek Wegdam

press to zoom

Vlindermobiel @ Buitenplaats Kasteel Wijlre - Bonnefanten Hedge House © Moniek Wegdam

press to zoom
1/5
1202_THE_VULGAR_COVER_VISUAL.jpg
1.jpg
3.jpg
5.jpg
Workshopgever @ Heempark Genk

Voor de opening van een natuurspeeltuin in Genk heb ik vijf spellen ontwikkeld rond het thema bijen. Ook gaf ik workshops 'zaadbom-men maken' en 'kaarsen maken van bijenwas'.

 www.heempark.be

Medewerker communicatie en educatie @

Koen Vanmechelen

Koen Vanmechelen is een conceptuele kunstenaar die werkt aan verschillende projecten. Van maart tot en met augustus 2016 heb ik me bezig gehouden met het maken van een nieuwe, overzichtelijke website. Ook werd ik ingezet om persberichten te schrijven en om rondleidingen te geven aan schoolgroepen.

 

www.koenvanmechelen.be

Website KvM_edited.jpg

Galerie medewerker @ Galerie Post +

García

 

Mijn werkzaamheden bij Post + García waren divers. In de galerie heb ik het team versterkt bij de expositie Armando: werken in Carborundum en in de Kunstuitleen zorgde ik ervoor dat de biografieën van de aangesloten kunstenaars up to date waren. Daarnaast heb ik de aanvraag voor de Kunstkoop Regeling 2015-2016 geschreven.

www.postgarcia.nl

Galerie Post + García
Galerie Wansink

Galerie medewerker @ Galerie Wansink

 

In Galerie Wansink heb ik gewerkt aan de voorberei-ding en realisatie van de exposities Co Westerik & Jan RoelandWoody van Amen & Hidde van Schie: The Return of New Romanticism; en Sidi El Karchi: Like a Silent Poet.

Mijn werkzaamheden bestonden uit administratieve en commerciële taken; het inpakken, transporteren en opbergen van kunstwerken; het inrichten van exposities; het schrijven van nieuwsbrieven en web-teksten; en het informeren van bezoekers.

www.galeriewansink.nl

Maastrichts Veilinghuis
Allround medewerker @
Maastrichts Veilinghuis
 
In het veilinghuis werden zeer diverse objecten aangeboden: van lokaal glaswerk tot interna-tionale schilderijen en van antieke kasten tot designlampen.
Ik heb geassisteerd bij het innemen en taxeren van objecten, het voorbereiden van de kijkda-gen en het samenstellen van de prijslijsten.

 

www.maastrichtsveilinghuis.nl 

Workshop subsidies @

 

The Artist and The Others helpt jonge kunstenaars en creatieve professionals om hun carrière te lan-ceren. Hiervoor worden workshops, lezingen, excur-sies en andere activiteiten georganiseerd.

Op basis van mijn ervaringen heb ik een soort handleiding samengesteld waarmee geïnteresseer-den een subsidieaanvraag kunnen schrijven.

 

www.theartistandtheothers.nl

Gast curator @ The Art Project

 

The Art Project is een onderdeel van Galerie Post + García dat zich toelegt op het verbinden van jonge

kunstenaars en kunstminnaars. 

Als gast curator heb ik de expositie Kingdom Come gerealiseerd met werk van Daniëlle Frenken, Roos Holleman en Christel Verdaas-donk. Ook heb ik een lezing gegeven over dieren in de kunst.

 

www.theartproject.nl

p-Artefacts

Tentoonstellingscoördinator @

Gemeente Kerkrade

Mijn eindscriptie van de Master Cultuurwetenschappen stond in het teken van kunstenaar Frans Nols. Tegelijk met het onderzoek naar zijn leven en werk heb ik voor de gemeente Kerkrade een overzichtstentoonstelling samengesteld.

Frans Nols wordt samen met Ger Lataster, Pieter Defesche en anderen tot de Amsterdamse Limburgers gerekend. Voor de tentoonstelling heb ik een planning opgesteld, bruikleenovereenkomsten gesloten, het budget bewaakt, het transport geregeld en de werken geselecteerd en een plekje gegeven. 

De catalogus ‘Frans Nols: zwart-wit in kleur’ vormde een deel van mijn scriptie. Je vindt het document op deze website onder het kopje 'Schrijven'.

www.kerkrade.nl

 

Gemeente Kerkrade
Lesprogramma @ Basisschool Loedoes

Voor de groepen 6 van basisschool Loedoes in Sittard heb ik een lesvervangend programma ontwikkeld rond het thema 'water'.
In drie theoretische lessen gingen de leerlingen op zoek naar informatie voor het maken van een creatief eindproduct: een reclamespotje over een flesje heel bijzonder water van eigen bron.