top of page

Educatie

Ik ontwikkel en begeleid educatieve projecten van A tot Z. Ik doe onderzoek naar de behoeften van bezoekers voor een passend aanbod. Mijn werkwijze is interactief, speels en intuïtief.

©  Dagmar Boijens - www_edited.png

Portfolio

Gids @ C-Mine

Na grote steden als New York, Hongkong en Parijs is de tentoonstelling The World of Tim Burton in het najaar van 2018 in C-Mine Genk te zien. Als gids nam ik schoolgroepen van het basis- en voortgezet onderwijs mee in de fantasievolle creaties van de bekende regisseur.

www.c-mine.be
C-Mine.jpg
logo_CNME-rollen.jpg
Leerkracht O en O leren @ CNME De Rollen

Als leerkracht Onderzoekend en Ontwerpend leren gaf ik lessen op basisscholen in de Westelijke Mijnstreek om leer-krachten van de groepen 1 tot en met 8 te helpen zich deze methodiek eigen te maken. De functie maakte deel uit van het landelijke STEM-project dat staat voor Sciende, Technology, Engineering en Mathemathics. 

www.derollen.nl
Ateliereducator @ Bokrijk

In 2016 is Bokrijk gestart met een educatief pro-gramma gericht op een aantal ambachten. Tijdens de atelierroutes brood, leer, hout, imker en textiel geef ik rondleidingen en workshops aan school-klassen van verschillende nationaliteiten (NL, EN, DU).

www.bokrijk.be

Kruisbestuiver @ LABIOMISTA

LABIOMISTA is een evoluerend kunstwerk van Koen Vanmechelen. Centraal staat de mix van het leven. Als kruisbestuiver neem ik mensen mee door het park en vertel ik over de filosofie van Vanmechelen op het gebied van kunst, community en weten-schap. Maar ook over het verleden van de voor-malige mijnsite en zoo van Zwartberg.

 

www.labiomista.be

763.jfif

Museumdocent @ Marres

Tijdens de Marres Currents #4 werden leerlingen van het VMBO uitgenodigd om zich onder te dompelen in de wereld van

de hedendaagse kunst door middel van een rondleiding en doe-opdrachten. Het aanbod sloot aan op het programma 'Toon je Talent'.

www.marres.org

Educatie @ De Domijnen

Voor De Domijnen word ik regelmatig gevraagd om rondleidingen en workshops te geven. Verder heb ik de educatieve programma's ontwikkeld van De Salon 2016-2017 en van de expositie Object Love in 2018.
 
www.dedomijnen.nl
OL.jpg
Gids @ Modemuseum Hasselt

In het Modemuseum heb ik rondleidingen en workshops gegeven aan schoolgroepen van het basis- en voortgezet onderwijs. De exposi-ties vormden telkens een mooi vertrekpunt voor gesprekken over kleding van vroeger, nu en later. 

www.modemuseumhasselt.be
1202_THE_VULGAR_COVER_VISUAL.jpg

The Butterfly House of Stefan Cools 

Voor Stichting The Butterfly House van kunstenaar Stefan Cools maakte ik een educatief programma voor de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs. Centraal stond De Vlindermobiel: een artistiek-wetenschappelijk project rond de metamorfose van de vlinder. Ik onderhield de contacten met de scholen en begeleidde de bezoeken. Voor andere projecten van Stefan Cools heb ik subsidie-aanvragen geschreven.

www.stefancools.nl, www.thebutterflyhouse.nl

p-Artefacts
p-Artefacts

Publieksbegeleider @ SCHUNCK*

 

Binnen SCHUNCK* heb ik diverse functies bekleed. Als publieksbegeleider in het museum ontving ik bezoekers en informeerde ik hen over actuele activiteiten en exposities.

In de zomer van 2014 heb ik kinderen begeleid tijdens de workshop Even Kleien en heb ik teksten geschreven over werken in de eigen collectie voor de nieuwe website. 

Voor de expositie Spielerei (2016) heb ik kijkwijzers voor middelbare scholieren gemaakt (zie hier). En in 2017 heb ik de zaalteksten geschreven en de kijkwijzer gemaakt voor de expositie van illustrator Thé Tjong-Khing.

www.schunck.nl

p-Artefacts
p-Artefacts

Educatie medewerker @ Bonnefanten-

museum

Na het afronden van mijn stage voor de opleiding Kunst-educatie ben ik op oproepbasis bij het Bonnenfantenmu-seum blijven werken. Ik heb er rondleidingen gegeven en speurtochten gemaakt voor exposities in de voormalige dependance in Roermond (ECI).

 

www.bonnefanten.nl

Bonnefantenmuseum - Kijkwijzer.jpg
Bonnefantenmuseum
1.jpg
3.jpg
5.jpg
Workshopgever @ Heempark Genk

Voor een nieuwe natuurspeeltuin in Genk heb ik vijf spellen ontwikkeld rond het thema bijen. Op de openingsdag zelf gaf ik workshops zaadbommen maken en kaarsen maken van bijenwas.

 www.heempark.be
Lesprogramma @ BS Loedoes

Voor de groepen 6 van basisschool Loedoes in Sittard heb ik een lesvervangend programma ontwikkeld rond het thema 'water'.
In drie theoretische lessen gingen de leerlingen op zoek naar informatie voor het maken van een creatief eindproduct: een reclamespotje over een flesje heel bijzonder water van eigen bron.

Workshop subsidies @

 

The Artist and The Others helpt jonge kunstenaars en creatieve professionals om hun carrière te lan-ceren. Hiervoor worden workshops, lezingen, excur-sies en andere activiteiten georganiseerd.

Op basis van mijn ervaringen heb ik een soort handleiding samengesteld waarmee geïnteresseer-den een subsidieaanvraag kunnen schrijven.

 

www.theartistandtheothers.nl

bottom of page