top of page

Mijn verhaal

Als kind wilde ik kunstenaar worden: in woord, beeld, klank en beweging. Toen ik deze droom uitte, kreeg ik steeds te horen dat daar geen brood mee te verdienen was. Eerst op de basisschool (waar mijn creaties nooit werden begrepen) en later op de middelbare school (waar ik al zo ver van mijn eigen creativiteit was afgedwaald dat ik niet eens meer durfde te creëren). Toch deed ik een poging om te worden toegelaten tot de Kunstacademie. Helaas.

Cultuurwetenschappen en Kunsteducatie

Ik ging Social Work studeren en na het behalen van mijn propedeuse ging ik naar de universiteit voor de opleiding Cultuurwetenschappen. Daarna volgde ik de master Kunsteducatie. Ik moest en zou iets met kunst doen!

In 2015 begon ik onder de naam buro-P over kunst te schrijven. Al snel verruilde ik mijn bureau voor het 'veld'. Ik ging rondleidingen en workshops geven. Vooral het werken met en voor kinderen vond ik leuk. Het ging me gemakkelijk af en ik kwam weer in con-tact met mijn eigen creativiteit.

Creatieve remmingen

Tijdens het geven van rondleidingen en workshops verbaasde ik me er vaak over hoe serieus kinderen al zijn, hoeveel ze van zichzelf eisen, en hoe gefocust ze zijn op het geven van 'goede' antwoorden en het maken van 'goede' kunstwerken.

Het viel me op dat kinderen (net als ik vroeger) wor-den geremd in hun creativiteit. In een kleuterklas hing zelfs een poster op waarop stond hoe de kinderen moesten kleuren: niet zo (buiten de lijntjes) maar zo (binnen de lijntjes). Ik werd daar zo verdrietig van dat ik me voornam om hier iets mee te doen.

IMG_4256_edited.jpg

Weer even kind
Ik ben me gaan verdiepen in mijn eigen jeugd. Door middel van innerlijk kindwerk heb ik een aantal mo-menten opnieuw mogen 'doorleven'. Ik was weer dat kind van vroeger, met die nare gevoelens van angst en onzekerheid. Terwijl dat met een oprecht luisterend oor en een beetje aanmoediging gemakkelijk verhol-pen had kunnen worden. Want inmiddels wist ik dat mijn fantasie en mijn creativiteit mijn krachten waren, de schatten in mijn trezoor. Toen nam ik me voor:

"Met mijn verbeeldingskracht kan ik een wereld creëren waarin anderen zich gezien en

gehoord voelen."

Persoonlijke ontwikkeling en zingeving
In 2020 heb ik een opleiding tot holistisch coach ge-volgd met als specialisaties beeldend en dans. De kennis en ervaringen die ik daar heb opgedaan hebben mijn werk als schrijver en educator verdiept én verbreed in de vorm van creatieve coaching. Ik ben me meer gaan toeleggen op persoonlijke ontwikke-ling, spiritualiteit en zingeving. Creativiteit vormt voor mij de onbetwiste sleutel tot een gelukkig leven!

CV

 Opleidingen 

2020-2021

2011-2013

2010-2013

2007-2010

Post-HBO Creatief Coach

Beeldend en bewegend

Arterre Opleidingscentrum

HBO Master Kunsteducatie

Kunst- en erfgoedmusea

​Fontys Hogeschool

WO Master Cultuurwetenschappen

Kunst, literatuur en filosofie

Open Universiteit

WO Bachelor Cultuurwetenschappen

Kunst, literatuur en filosofie

Universiteit Maastricht

 Overige 

Training Creativiteit als middel

Kunstatelier Bliss

Thuisstudie Speltherapie

CIVAS Opleidingen

Thuisstudie Creatieve therapie

CIVAS Opleidingen

Basis psychologie

Open Universiteit, Heerlen

HBO Social Work - propedeuse

Hogeschool Zuyd

 Werkervaring 

Tekst

Educatie

 

Meer

Redacteur @ ROSE Stories, Clavis Uitgeverij, Navenant, Chapeau!

Artikelen, verhalen, gedichten @ Buitenplaats Vaeshartelt, Zuiderlucht, IBA Reporter, PIPPO, POMPOEN CultuurBewust.nl, Navenant, Chapeau!  

Zaalteksten @ De Domijnen, Continium, SCHUNCK*

Ontwikkelen van programma's @ Museum W, De Domijnen, SCHUNCK*, Stichting The Butterfly House, Bonnefantenmuseum, Museum aan het Vrijthof, CNME De Rollen

Begeleiden van rondleidingen en workshops @ Museum W, Bokrijk, De Domijnen, SCHUNCK*, Stichting The Butterfly House, Koen Vanmechelen | La Biomista, Bonnefantenmuseum, Marres, Parkstad Limburg Theaters (Vazom), C-mine, Gallo-Romeins Museum, CNME De Rollen

Creatief coach en consultant @ Studio Patchoeli

Performer (spel, dans, zang) @ VZW De Eenzamen

Galeriemedewerker @ Galerie Post + Garcìa, Galerie Wansink, The Ridder | A House for Contemporary Art, Van Goch & Gerards | Maastrichts Veilinghuis

Tentoonstellingsmaker @ The Art Project by Galerie Post + Garcìa, Galerie Wansink, Van Goch & Gerards | Maastrichts Veilinghuis, Gemeente Kerkrade

Webdesigner @ Koen Vanmechelen, The Ridder | A House for Contemporary Art

 Talen (spreken / schrijven) 

Nederlands

Engels

Duits

Frans

Moedertaal

Goed

Goed

Basis

 Programma's 

Office, Excel, Adlib, CMS, CRM, Photoshop, Illustrator, InDesign, SPSS, HTML, Analytics, AdWords, Filemaker Pro

CV
bottom of page