In opdracht schrijf ik onder andere artikelen voor tijdschriften (zoals PIPPO en POMPOEN voor de jongste lezers), zaal-teksten voor musea, lesbrieven voor het onderwijs, onderzoeksrapporten voor erfgoedinstellingen en subsidieaanvragen voor kunstenaars. Ik ben ook bekend met het redigeren van allerlei soorten teksten, waaronder jeugd- en kinderboeken.

Portfolio

Grazend.jpg

Wandelborden @ Buitenplaats Vaeshartelt

Hotel-restaurant Vaeshartelt ligt op een prachtig landgoed. Om bezoe-kers nog meer van het park, het bos en de vijvers te laten genieten, ontstond het idee om wandelborden te plaatsen. Het zijn er uiteindelijk 22 geworden, met steeds een gedicht om bezoekers te inspireren en informatie over de geschiedenis of de natuur op die plek. Ik schreef de teksten. De illustraties zijn gemaakt door Stefan Yama Cab.

 

www.vaeshartelt.nl en www.cayayamaillustraties.com

Naamloos.jpg
Edele leden.jpg

Redacteur @ Uitgeverij Clavis

Mijn werkzaamheden als redacteur waren heel divers. Ik zorgde onder andere mee voor de inhoud van de tijdschrif-ten PIPPO en POMPOEN, redigeerde boeken (met name baby- en prentenboeken), vertaalde samenvattingen voor de Foreign Rights-afdeling, en schreef teksten voor de brochures.

 

www.clavis.be

Kijkwijzer TTK.jpg

Zaalteksten expo Thé Tjong-Khing @ SCHUNCK*

In 2017 stond de eerste editie van de Beeldend Boek Biënnale in SCHUNCK* in het teken van illustrator en schrijver Thé Tjong-Khing. Ik werd gevraagd om de zaalteksten te schrijven en om de kijkwijzer te maken voor scholieren van het voortgezet onderwijs.

 

www.schunck.nl

Aanbevelingsrapport educatie @
Museum aan het Vrijthof
Voor mijn afstudeerscriptie van de Master Kunsteducatie heb ik onderzoek gedaan naar de wensen, verwach-tingen en leerstijl(en) van de grootste bezoekers-
groep van Museum aan het Vrijthof: senioren.
De uitkomsten heb ik samen met de visie, missie en doelstellingen van het museum verwerkt tot een aanbevelingsrapport voor een nieuw educatief programma (klik op de afbeelding hieronder).
 
www.museumaanhetvrijthof.nl
Museum aan het Vrijthof
Bonnefantenmuseum
Bonnefantenmuseum
Bonnefantenmuseum

Objectbeschrijvingen @ Bonnefanten-

museum

Tijdens mijn stage voor de opleiding Kunsteducatie heb ik de werken uit de collectie Hedendaagse Kunst beschreven voor gidsen en museumdocenten. Tevens heb ik de gegevens van deze werken aangepast in Adlib.

 

www.bonnefanten.nl

BBB.jpg

Zaalteksten expo Ötzi @ Continium

Voor de interactieve expositie CSI: Continium heb ik de zaalteksten geredigeerd. Kinderen kruipen in de huid van een forensisch onderzoeker om het mysterie rondom Ötzi de ijsmummie te ontrafelen. Gaandeweg komen ze meer te weten over het slachtoffer, over het verleden en over onderzoekstechnieken.

 

www.continium.nl

In cultureel maandblad Zuiderlucht had ik in 2015-2016 een eigen rubriek - ‘Best bewaard’ - over de meest bijzondere kunstwerken in de Euregionale musea.

 

www.zuiderlucht.eu

Best Bewaard #1

Best Bewaard #1

Modemuseum, Hasselt

Best Bewaard #2

Best Bewaard #2

Ludwig Forum, Aken

Best Bewaard #3

Best Bewaard #3

Bonnefantenmuseum, Maastricht

Best Bewaard #4

Best Bewaard #4

Gallo-Romeins Museum, Tongeren

Best Bewaard #5

Best Bewaard #5

Continium, Kerkrade

Best Bewaard #6

Best Bewaard #6

Cuypershuis, Roermond

Best Bewaard #8

Best Bewaard #8

Van Abbemuseum, Eindhoven

Best Bewaard #7

Best Bewaard #7

Museum aan het Vrijthof, Maastricht

Best Bewaard #9

Best Bewaard #9

De Domijnen, Sittard

Best Bewaard #11

Best Bewaard #11

De Pont, Tilburg

Best Bewaard #10

Best Bewaard #10

Van Abbemuseum, Eindhoven

ZL#12

ZL#12

Van Bommel Van Dam, Venlo

ZL#13

ZL#13

Limburgs Museum, Venlo

ZL #14

ZL #14

Thermenmuseum, Heerlen

Theatermagazine Jeroen

Ik schreef regelmatig artikelen over voorstelling in de theaterbijlage van Zuiderlucht, vernoemd naar de Limburgse theaterpersoonlijkheid Jeroen Willems (1962-2012).

 

www.zuiderlucht.eu

Publicaties

'Frans Nols: zwart-wit in kleur' - Gemeente Kerkarde                         'Verhalen Verbeeld' - Marres / Bureau Europa

Gemeente Kerkrade
Marres / Bureau Europa

Chapeau!

Chapeau! is een tweemaandelijks lifestyle magazine over het 'goede leven' in Limburg en de Euregio. De inhoud varieert van cultuur en culinair tot auto's en natuur. Voor de Tefaf-uitgave van 2015 heb ik de redactie geassisteerd bij diverse vaste rubrieken, het schrijven van artikelen over kunst en historie en bij het samenstellen van de conctent voor de Cultuurgids.

 

www.chapeaumagazine.nl

p-Artefacts

IBA Reporters

 

In oktober 2013 is in Parkstad een Internationale Bau-Ausstellung gestart. Dit Duitse concept heeft als doel om 'vergeten' gebieden nieuw leven in te blazen. Architecten en kunstenaars werken samen aan innovatieve projecten.

Bewoners en bezoekers van de regio worden op de hoogte gehouden via de website van IBA Parkstad, maar ook via het blad IBA Reporters. Hiervoor heb ik enkele artikelen ge-schreven.

www.iba-parkstad.nl

Navenant

 

Navenant is een lifestyle magazine over diverse onderwerpen in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Als redactie-assistent was ik verantwoordelijk voor enkele vaste rubrieken, zoals de boekenlijst en uit-agenda. Daarnaast en voor het schrijven van artikelen over kunst, cultuur, mode en natuur. Klik op de afbeeldingen om de tekst te lezen.
 
www.navenant.nl

Kunst

Mode

Overige